Cursussen en Opleidingen

Wij bieden diverse cursussen en opleidingen, gebaseerd op de klassieke filosofie van Patañjali:

  • De Rãja Yoga Basisopleiding en
  • 3- jarige Docentenopleiding Rãja Yoga. Deze opleidingen zijn gecertificeerd door de International Yoga Federatie (IYF). 

Daarnaast bieden wij:

  • Introductie cursus Rāja Yoga
  • Verdieping in Rāja Yoga,
  • Yoga Nidra Teacher Training
  • Pranayama Teacher Training
  • Esoteric Healing seminars
  • EH Verdieping module en workshops

Onze school is gevestigd in Naarden in het Gooi, midden in de natuur, 5 minuten vanaf de A1, in de nabijheid van Bussum, Blaricum, Laren en Huizen:

Atelier op de Ashram van het Internationaal Theosofisch Centrum
Valkeveenselaan 15 A
1411 GT Naarden.

Introductie Cursus Rāja Yoga

In november start een nieuwe cursus bij Samyama. De Introductie cursus Rāja Yoga is een cursus van 12 wekelijkse lessen van anderhalf uur, waarin praktisch kennis wordt gemaakt met āsanas, energie- en ontspanningsoefeningen, een geleide meditatie oefening en een kleine introductie in de filosofie van yoga.

Lees meer

Rāja Yoga Docentenopleiding

De docentenopleiding is in eerste instantie bedoeld voor verdieping en verdere ontwikkeling in de achtergronden Rāja Yoga. Een inspirerende weg naar persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
Yoga, meditatie en filosofie vormen hierin een geheel. Daarnaast biedt de opleiding de kwalificatie van docent in Rāja yoga.

Lees meer

1- jarige Rāja Yoga Basisopleiding

Start nieuwe Basis Opleiding 9 september 2019. Schrijf je nu in. De Basis Opleiding is een éénjarige opleiding, waarin een gedegen kennismaking geboden wordt met het pad van Rāja Yoga, met āsana en ademhalings beoefening en wordt een begin gemaakt met meditatie training. De basisopleiding geeft inzicht in de klassieke yogabeoefening en de toepasbaarheid hiervan in het dagelijkse leven.

Lees meer

Verdieping in Rāja Yoga

Op zaterdagochtend 14 september 2019 start de Verdieping in Rãja Yoga in de “zusterschool” van Samyama in Hellouw. Voor mensen die verdieping en voeding zoeken na afronding van de Rãja Yoga Docenten Opleiding. De Verdiepingsgroep komt eens in de twee weken bij elkaar.

Lees meer

Esoteric Healing Opleiding

In september 2019 start een nieuwe tweejarige Esoteric Healing Opleiding, gebaseerd op de principes van Esoteric Healing van gezondheid en ziekte van Tibetaanse meester Djwhal Khul, die je de mogelijkheid geeft om je bewustzijn verder te ontwikkelen, te leren werken met en richten van helende energie. Schrijf je nu in.

Lees meer

Yoga Nidra Teacher Training

Deze Teacher Training start in oktober 2019. Voertaal Engels. Experience the sleep of the yogis with the ancient Tantric practice of Yoga Nidra, a systematic unfolding of physical, mental and emotional relaxation that gives deep rest and rejuvenation. The training is intended for yoga teachers, practitioners, therapists, bodyworkers and seekers of a deeper understanding of yoga.

Lees meer